A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Вознесенський професійний ліцей

Відкритий урок з історії України «Великий терор. Розстріляне відродження»

Дата: 21.12.2019 09:34
Кількість переглядів: 195

17 грудня 2019 року в рамках атестації педагогічних працівників Вознесенського професійного ліцею викладач Соколовський Борис Бенетович разом з учнями групи №3 І курсу провів відкритий урок з історії України «Великий терор. Розстріляне відродження».

Мета уроку: ознайомити учнів з суспільно-політичним життям у 30-ті роки, звернути увагу учнів на масові репресії по відношенню до діячів культури, їх причини і наслідки, вчити учнів порівнювати історичні факти та робити висновки. Виховувати почуття патріотизму і любов до України та її історичного минулого.

Тема даного уроку дуже актуальна і має велике значення для сучасного покоління, яке народилося в незалежній Україні і не зовсім усвідомлює, в яких умовах відбувався процес українського національного відродження і які були його наслідки у 3-ті роки для України.

Людина живе до тих пір, поки про неї пам’ятають. Тому на уроці учні згадували поіменно діячів літератури і мистецтва, які внесли великий внесок у формуванні національної свідомості українців і були звинувачені більшовицькою владою у «буржуазному націоналізмі» тому, що любили більше всього Україну.

Група №3 разом з викладачем переглядали відеоролики про великий терор 30-х років,  слухали повідомлення випереджувальних завдань про митців «розстріляного відродження», виконували тестові завдання і разом з’ясовували причини терору 30-х років.

Протягом уроку на столі горіла свічка як символ пам’яті видатним українським митцям. В кінці уроку учні вшанували хвилиною мовчання світлу пам'ять загиблих героїв «розстріляного відродження».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень