A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Вознесенський професійний ліцей

Безпечна поведінка в цифровому середовищі

Дата: 07.02.2022 10:02
Кількість переглядів: 75

У Вознесенському професійному ліцеї проведені педагогами ліцею профілактичні заходи: «Негативний плив соціальних мереж в Інтернеті», «Мінне поле Інтернету», «Що ми знаємо про цифрову безпеку?» з метою розширення й поглиблення знань про небезпеки, які існують в  Інтернеті та соціальних мережах, про шляхи їх подолання. Педагоги намагалися привернути увагу здобувачів освіти до загроз, що несе невміння правильно користуватися мережею Інтернет. Під час заходів педагоги проводили анкетування, демонстрували відеоролики, презентації та наводили приклади  кримінальної хроніки.

За останнє десятиліття Інтернет став невід’ємною частиною нашого життя. Сьогодні кожна  сучасна людина хоч раз в день, для спілкування, роботи або просто пошуку потрібної інформації відвідує мережі всесвітньої павутини. Цифрове середовище, зокрема мережа Інтернет, сьогодні є не лише важливим джерелом інформації, але і способом комунікації, який нівелює перепони для спілкування. Через глобальний вплив COVID-19 діти проводять все більше часу в Інтернеті. Не кожна дитина володіє достатнім рівнем знань щодо існуючих ризиків в цифровому середовищі та навичками безпечної поведінки в цифровому просторі. Діти мають право отримувати знання та підтримку у використанні цифрового середовища. Надавати таку підтримку є спільною відповідальністю батьків, педагогічних працівників, громади загалом. Отже, безконтрольне та безвідповідальне використання інформаційно-комунікаційних технологій є важливим інструментом у житті дітей під час здобуття освіти, соціалізації, самореалізації.

Шановні батьки, давайте разом будемо уважними до ознак страху чи тривоги, зміни поведінки наших дітей!

Давайте спостерігати, як дитина будує контакти зі світом: якщо більше сидить у гаджетах, замкнута й не може описати свій стан!

Шановні батьки, встановлюйте постійний батьківський контроль за своїми дітьми!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень