A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Вознесенський професійний ліцей

Козацька держава - наша гордість і слава

Дата: 27.11.2018 10:22
Кількість переглядів: 396

                                                                             Козацькому роду нема переводу!

    Без минулого немає майбутнього. Кожен з нас повинен знати історію своєї країни, свого краю. Кожен з нас повинен  знати і пам’ятати звичай та обряди, повинен поважати їх і передавати свої знання наступним поколінням. Ми добре знаємо, як захищали нашу країну від ворогів мужні воїни – запорізькі козаки. А ще ми знаємо, що вони свято вірили,  що їх оберігає  свято Покрова. Тому в день Покрови і відмічається День Війська козацького. А в нашому ліцеї в ці дні проводилася Декада військово-патріотичного виховання, під час якого учні відвідали цікаві заходи: виховні години «Захист Батьківщини – обов’язок кожного громадянина України», брейн-ринг «Тої слави козацької повік не забудемо». Учні навчальних груп разом із класними керівниками підготували виставку ілюстративних газет, плакатів, малюнків «День українського козацтва: історія, цікаві факти!» Також проводилися під час декади різноманітні спортивні змагання під керівництвом талановитого керівника фізичного виховання ліцею, відомого спортсмена в місті Вознесенську Кіпера Сергія Сергійовича. А як підсумок, було проведено  грандіозне спортивне свято «Козацька держава – наша гордість і слава». Цього  року до нас в гості  завітала команда хлопців-козаків Яструбинівської ЗОШ Вознесенського району під керівництвом викладача фізичної культури Грищенка Олександра. Від ліцею також обрано команду славних козаків під назвою «Патріоти».

    Свято розпочалося урочисто, під звуки фанфар. Звучали гарні слова про Україну, про походи козаків, які були по-справжньому вільними людьми, патріотами  та захисниками своєї рідної Батьківщини.

    Звучить гімн України. Право підняти Державний прапор України  надається кращим спортсменам ліцею, а саме: Рибалку Івану  та Петровій Анастасії. Перш, ніж розпочати свято, відбувається нагородження спортсменів ліцею за зайняте І місце у змаганнях з легкої атлетики та настільного тенісу ХVІІІ Молодіжних спортивних ігор серед учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти  міст і районів Миколаївської області у 2018-2019 навчальному році.

   І ось розпочинаються «Козацькі розваги». Спортсменам доведеться пройти через п’ять випробувань, ніби подолання  порогів на Дніпрі. Козацькі змагання складалися з конкурсів: Шинок «Козачок», «Як січові стрільці із гармат стріляли», силовий «Котигорошко», конкурс на спритність «Козак на коні», «Перетягування канату». Після кожного із конкурсів слово надається поважному журі. Результати команд переважують то в один, то в інший бік. Барвистою стрічкою прикрашають свято виступи хореографічного колективу ліцею «Калейдоскоп» під керівництвом художнього керівника Процак Інни Миколаївни.

    І ось вирішальне слово журі: перемогла дружба, бо за кількістю набраних балів команди зрівняли свої результати. В ході вікторини, яка проводилась ведучими, виявили, що улюбленою їжею козаків була каша. А як же козаки могли бути без каші ? Тому  кашу було внесено на свято під урочисті звуки маршу. До речі, дуже смачною вона була та козацька каша, бо з великим задоволенням і гарним апетитом їли її і учасники змагань, і всі присутні. Після проведення  підсумків змагань і виступу директора ліцею Путієнка Сергія Павловича, відбулось нагородження команд. Всі учасники отримали солодощі  і гарний настрій.

   Ми впевнено можемо сказати, що після такого свята в усіх  залишиться світла пам’ять про славні подвиги наших предків. Закликаємо всіх любити Україну, шанувати її народ. І нехай кожен з вас своїми добрими справами і вчинками доведе, що козацькому роду нема переводу!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень