A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Вознесенський професійний ліцей

Ти - вічний біль, Афганістан,Ти наш неспокій…

Дата: 22.04.2020 11:41
Кількість переглядів: 336

 

Минають дні, ідуть роки.

                                                                                           Життя листки перегортає. 

                                                                                                А біль Афгану – навіки,  

                                                                                                  В душі чомусь не замовкає.

      У Вознесенському професійному ліцеї з 10.02. – 15.02.2020 року проведено Тиждень пам’яті та вшанування учасників бойових дій на території інших держав та відзначення 31-ї річниці виведення обмеженого контингенту радянських військ з території Республіки Афганістан. 

     Протягом тижня були проведені наступні заходи: урок - реквієм  «Афганістан – мій вічний біль, моя пекуча  пам’ять»,  година пам’яті «Болить і досі всім Афганістан», засідання «круглого столу» з  членами пошукової групи «Пам’ять », лідерами учнівського самоврядування ліцею на тему «Дослідження жахливих сторінок історії війни в Республіці Афганістан»,     історико – літературний вечір пам’яті «Афганістан: біль і пам’ять», виставка інформаційних газет. 

      Бібліотекар Орлева Т.П. організувала презентацію – огляд літератури афганської тематики   «Афганістан болить в моїй душі». 

     14 лютого відбувся мітинг та покладання квітів до пам’ятника воїна-інтернаціоналіста Кутвицького Олега та меморіальної дошки загиблих воїнів-інтернаціоналістів – випускників ПТУ-18 Тимошенка Миколи та Кутвицького Олега. Присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих в Афганістані. Ведучі та читці декламували напам’ять вірші про героїв афганської війни. 

    Учасники заходів отримали багато інформації про ті далекі дні бойових дій в Афганістані. Ведучі закликали всіх пам’ятати подвиг загиблих, вшановувати ветеранів, виявляти розуміння до тих, хто пройшов через війну і для кого вона триває й досі у спогадах,у снах, у думках.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень