A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Вознесенський професійний ліцей

Скільки ти знаєш мов – стільки разів ти людина!

Дата: 22.04.2020 12:03
Кількість переглядів: 219

 

 Загинули б люди, повірте, без мови,

                        Бо як же вони спілкуватись могли?

                         Якби говорити не вміли, й читати,

                   То дикі б, печерні ще й досі були.

    У Вознесенському професійному ліцеї з 10.02. по 21.02.2020 року проведена декада української та англійської мов,  української та зарубіжної літератури з метою сприяння розвитку мовної культури, виховання важливого ставлення до англійської та української мови, української та зарубіжної літератури, культури, реалізації творчого потенціалу учнів та сприяння формуванню стійкої мотивації до активного вивчення навчальних предметів.

     Під час декади викладачами Ляшенко І.І., Савінковою  Л.Я., Усенко О.А. були проведені наступні заходи: мовний квест «У царстві рідної мови», новини тижня «Чисто news” та   «Українці в англомовному світі», відкритий урок викладача англійської мови Ляшенко І.І.  «Природні стихійні лиха та їх наслідки», анонс книг «Що почитати про кохання?». Цікавою та змістовною була виставка колажів «Кохання в житті відомих митців».

     Казковим та загадковим, емоційним та романтичним пройшло свято «Життя без кохання – то небо без сонця!». Під час свята були проведені англійські та українські народні ігри, конкурси. З цікавістю присутні дивилися театралізовану постановку уривку з трагедії Вільяма Шекспіра «Ромео і Джульєтта» на англійській мові, а акторами-аматорами були учні І курсу Венгерова Дар’я та Кіріченко Юрій. Гарною оздобою свята були пісні та танці, виконані представниками гуртків ліцею.

     Бібліотекар Орлева Т.П. підготувала виставку «Творчість героїв Небесної сотні».

   Представники учнівського парламенту презентували творчий проєкт - відеоролик «Мова – колиска нації» та організували його перегляд, а допоміг учням змонтувати відеоролик викладач Машкін О.А.. 

    Прекрасним завершенням  декади  стало проведення  мовно-літературної лотереї «У пошуках мовно-літературних скарбів”, приуроченої  Міжнародному Дню рідної мови 21 лютого 2020 року. Ведучі заходу розповіли про значимість рідної мови для кожної людини, а також зазначили, що мова – це той інструмент, який єднає націю, народність, народ до єдиного цілого. Під час заходу  учням були запропоновані завдання з англійської та української мови, української та зарубіжної літератури. За правильні відповіді учні отримали призи-солодощі та масу задоволень від спілкування. 

    Підсумком декади було нагородження учнів грамотами та подяками за активну участь у заходах.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень