A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Вознесенський професійний ліцей

Нам не треба війни, не треба – Ми за спокій і мир на Землі.

Дата: 11.05.2019 12:23
Кількість переглядів: 370

  З метою громадянського та військово - патріотичного виховання молоді ліцею,  відзначення у 2019 році в Вознесенському професійному ліцеї 74-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, вшанування пам’яті загиблих воїнів Другої світової війни, виховання шанобливого ставлення та поваги до ветеранів війни, Героїв сьогодення у Вознесенському професійному ліцеї проведені різноманітні заходи, а саме:                                                           

- Урочиста лінійка «1939-1945. Пам’ятаємо! Перемагаємо!» із вшануванням пам’яті загиблих воїнів Другої світової війни, учасників АТО хвилиною мовчання.

- День інформації «Збережемо пам'ять про подвиг».

- Уроки патріотизму  «Пам’ятаємо, славимо, вшановуємо!».

- Оформлена книжкова та фотовиставка в приміщенні бібліотеки  «Грими набатом 45-й!».

- Випуск учнівських газет,плакатів, малюнків під гаслом  «1939-1945. Памятаємо!    Перемагаємо!».

- Літературно – музична композиція «Збережемо пам'ять про подвиг героїв». На заході був присутній ветеран Другої світової війни Чижевський Георгій Дмитрович.

- Проведено мітинг та організовано вахту пам’яті членами пошукової групи «Пам’ять»  біля обеліска гвардії капітана, Героя Радянського Союзу – Осадчого Олексія Антоновича. На захід були запрошені ветеран Другої світової війни Чижевський Георгій Дмитрович, мешканці геріатричного будинку. Підготовлена літературна композиція «Вічний вогонь палає» заставила всіх присутніх замислитися над буремним минулим та непростим сьогоденням, коли Україна знову змушена відстоювати свою незалежність і свободу. Під  час заходу   учні та педагоги читали вірші воєнних років, розповідали про героїв війни, зверталися до ветерана війни зі словами великої шани та поваги. Ветерану були вручені квіти від учнівської громади ліцею. Всі присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять про героїв, полеглих за визволення рідної Батьківщини у боях. Волонтери ліцею запалили вогник пам’яті та поклали живі квіти біля обеліска.

   8 травня представники від  педагогічного та учнівського колективів ліцею взяли участь у міському заході - мітингу, приуроченому 74-й річниці Перемоги над фашизмом у Європі.

   9 травня ліцеїсти разом із педагогічними працівниками взяли участь у загальноміському велопробігу по визначним бойовим місцям міста Вознесенська.

      Отже, ми зобов’язані пам’ятати про тих, хто у воєнні роки наближав світлий День Перемоги, тих, кого ми називаємо переможцями, тих, хто в жахливий час зустрічав свою юність, дивлячись в очі смерті на фронті або у фашистському полоні та в концтаборах.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень