A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Вознесенський професійний ліцей

Козацькому роду нема переводу!

Дата: 25.10.2019 12:40
Кількість переглядів: 173

     У  нашому ліцеї  в період з 07 по 16 жовтня  2019 року проводилася Декада військово-патріотичного виховання, присвячена Дню захисника України та 77-ій річниці від початку формування Української повстанської армії. Учні відвідали цікаві заходи: виховну годину «Живу тобою, Батьківщино!», брейн - ринг «Тої слави козацької повік не забудемо», інформаційну годину «Престижність військової служби у Збройних Силах України». Учні навчальних груп разом із класними керівниками підготували виставку ілюстративних газет, плакатів, малюнків «День українського козацтва: історія, цікаві факти!». А як підсумок, було проведено спортивне свято «Козацька держава – наша гордість і слава». Цього  року змагання відбувалися між командами козаків групи № 4  «Козацький гарт», групи № 2 «Гайдамаки» та групою №1 «Соколи».

    Свято розпочалося урочисто, під звуки фанфар. Звучали гарні слова про Україну, про походи козаків, які були по-справжньому вільними людьми, патріотами  та захисниками своєї рідної Батьківщини.

    Звучить гімн України. Право підняти Державний прапор України  надається кращим спортсменам ліцею, а саме: Ісакову Миколі та Коломієць Юлії. Перш, ніж розпочати свято, відбувається нагородження спортсменів ліцею за зайняте І місце у змаганнях з легкої атлетики та настільного тенісу ХVІІІ Молодіжних спортивних ігор серед учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти  міст і районів Миколаївської області у 2018-2019 навчальному році.

   І ось розпочинаються «Козацькі розваги». Спортсменам доведеться пройти через сім випробувань, ніби подолання  порогів на Дніпрі. Козацькі змагання складалися з конкурсів: Шинок «Козачок», «Як січові стрільці із гармат стріляли», силовий «Котигорошко», конкурс на спритність «Козак на коні», «Перетягування канату». Після кожного із конкурсів слово надається поважному журі. Результати команд переважують то в один, то в інший бік. Барвистою стрічкою прикрашають свято виступи хореографічного колективу ліцею «Калейдоскоп» під керівництвом художнього керівника Процак Інни Миколаївни.

    І ось вирішальне слово журі: перемогла  команда «Соколи» - І місце, команда  «Гайдамаки» - ІІ місце, команда «Козацький гарт» - ІІІ місце.

    В ході вікторини, яка проводилась ведучими, виявили, що улюбленою їжею козаків була каша. А як же козаки могли бути без каші ? Тому  кашу було внесено на свято під урочисті звуки маршу. До речі, дуже смачною вона була та козацька каша, бо з великим задоволенням і гарним апетитом їли її і учасники змагань, і всі присутні.

    Після проведення  підсумків змагань і виступу директора ліцею Путієнка Сергія Павловича, відбулось нагородження команд. Всі учасники отримали солодощі  і гарний настрій.

   Ми впевнено можемо сказати, що після такого свята в усіх  залишиться світла пам’ять про славні подвиги наших предків. Закликаємо всіх любити Україну, шанувати її народ. І нехай кожен з вас своїми добрими справами і вчинками доведе, що козацькому роду нема переводу!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень