A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Вознесенський професійний ліцей

Державна кваліфікаційна атестація віддалено: актуально, по-новому, успішно

Дата: 01.06.2020 13:10
Кількість переглядів: 211

     25 травня 2020 року у Вознесенському професійному ліцеї  була проведена державна кваліфікаційна атестація здобувачів освіти з професії Обліковець з реєстрації бухгалтерських даних; продавець продовольчих товарів. Відповідно до листа МОН України №1/9-200 від 08.04.2020 “Щодо організованого завершення навчального року в закладах професійної (професійно-технічної) освіти у період карантину” учні склали державну кваліфікаційну атестацію за дистанційною формою з використанням платформи ZOOM – сучасного сервісу відеозв'язку.

                 

     Керівник дипломних проектів Старинець Н.В. проводила підготовчу роботу з учнями групи, а саме, дипломні консультації щодо виконання дипломних робіт та творчих напрацювань (макети, муляжі, альбоми, мультимедійні презентації) за темами дипломних робіт. З часу запровадження карантину з метою запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19, викладач працювала з учнями з використанням технологій дистанційного навчання: спілкування у телефонному режимі, індивідуальні онлайн консультації та чат у Viber, користування електронною поштою та засобами поштового зв’язку.

        З метою ефективної роботи для учнів групи було складено відповідний графік з точним часом індивідуального підключення до конференції ZOOM.

Під час захисту дипломних робіт учні групи №90 продемонстрували знання з професії Обліковець з реєстрації бухгалтерських даних; продавець продовольчих товарів, а також вміння і бажання використовувати сучасні гаджети для навчання, а не тільки для спілкування і розваг. Членам атестаційної комісії були продемонстровані  творчі напрацювання, які учні виконали за темами дипломних робіт.

           

          До дипломних робіт учні підготували:

1)    Макети:

-         Торт бісквітний з білковим кремом, оздоблений квітами з масляного крему та цукровими тростинами у подарунковій упаковці – виготовлений за технікою орігамі;

-         Веселка прянощів – натуральні зразки прянощів у пластикових колбах.

2)    Муляжі:

-         Фруктово-ягідні вироби (джем) – імітація джему із солоного фарбованого тіста;

-         Хліб пшеничний з висівками – відходи деревообробної промисловості з клеєм;

-         Кошик вітамінний – зразки овочів з пінопласту.

3)    Альбом «10 найсмачніших ковбас» - зображення і опис.

4)    Термінологічний довідник продавця продовольчих товарів – визначення термінів та їх зображення по товарознавчим групам.

5)    Мультимедійні презентації:

-         Торгово-технологічний процес продажу насіннячкових та кісточкових свіжих фруктів;

-         Історія виникнення борошна в різних країнах світу;

-         Яйця та яєчні товари.

      Представлені творчі напрацювання поповнили матеріально-технічну базу кабінету та будуть використовуватися під час уроків професійно-теоретичної підготовки учнів з професії Обліковець з реєстрації бухгалтерських даних; продавець продовольчих товарів.

   

    Члени державної кваліфікаційної комісії мали змогу оцінити рівень професійної підготовки випускників нашого навчального закладу.

     Державна кваліфікаційна атестація пройшла на достатньому рівні. Здобувачам освіти, а нині випускникам, присвоєно кваліфікацію Обліковець з реєстрації бухгалтерських даних; продавець продовольчих товарів 3-го розряду.

      Карантин – це не канікули і не привід засмучуватись. Це можливість навчитися ефективно використовувати час, отримати додатковий досвід та впровадження інновацій у власному житті!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень