A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Вознесенський професійний ліцей

Тої слави козацької повік не забудемо!

Дата: 22.10.2021 14:55
Кількість переглядів: 97

                                                                             Козацькому роду нема переводу!

 

    Без минулого немає майбутнього. Кожен з нас повинен знати історію своєї країни, свого краю. Кожен з нас повинен  знати і пам’ятати звичаї та обряди, повинен поважати їх і передавати свої знання наступним поколінням. Ми добре знаємо, як захищали нашу країну від ворогів мужні воїни – запорізькі козаки. А ще ми знаємо, що вони свято вірили,  що їх оберігає  свято Покрова. Тому в день Покрови і відмічається День Війська козацького. А в нашому ліцеї в ці дні проводилася Декада військово-патріотичного виховання, під час якого учні відвідали цікаві заходи: виховні години «Козацькому роду нема переводу!», брейн-ринг «Тої слави козацької повік не забудемо». Учні навчальних груп разом із класними керівниками підготували виставку ілюстративних газет, плакатів, малюнків «Захисники України – від козаків до сучасності!» Також проводилися під час декади різноманітні спортивні змагання під керівництвом керівника фізичного виховання ліцею Кіпера Сергія Сергійовича. Під час проведення фінальних змагань з футболу, на Кубок ліцею, визначилися наступні переможці: команда юнаків групи № 11 І курсу – І місце, команда юнаків групи 10 (ТО) – ІІ місце, команда юнаків групи № 12 – ІІІ місце, а команда юнаків групи № 14 І курсу отримала грамоту за участь у змаганнях. А як підсумок, було проведено  грандіозне військово - спортивне свято «Козацька наснага». Від навчальних груп І курсу 11,12,13 і 14  обрано команду славних козаків під назвами: група № 11 «Козаки», група № 12 «Патріоти», група № 13 «Богатирі» та група № 14 «Соколята».

    Свято розпочалося урочисто, під звуки фанфар. Звучали гарні слова про Україну, про походи козаків, які були по-справжньому вільними людьми, патріотами  та захисниками своєї рідної Батьківщини.

    Звучить гімн України. Право підняти Державний прапор України  надається кращим спортсменам ліцею, а саме: Кокушу Роману та Крецу Юлії.

   І ось розпочинаються козацькі розваги. Спортсменам доведеться пройти через сім випробувань, ніби подолання  порогів на Дніпрі. Козацькі змагання складалися з конкурсів:  «Візитівка команди», «Як січові стрільці із гармат стріляли», силовий «Котигорошко», «Козацька спритність», «Перетягування канату». Після кожного із конкурсів слово надається поважному журі. Результати команд переважують то в один , то в інший бік. Під час свята вихованці гуртка загальної фізичної підготовки показали спортивні вправи зі штангою в жимі лежачи. Барвистою стрічкою прикрашають свято виступи хореографічного колективу ліцею «Калейдоскоп» під керівництвом художнього керівника Процак Інни Миколаївни.

     І ось вирішальне слово журі:

  • команда «Соколята» групи .№ 14  І місце;
  • команда «Козаки» групи № 11 – ІІ місце;
  • команда «Патріоти» групи № 12ІІІ місце;
  • команда «Богатирі» групи № 13ІІІ місце.

- А як же козаки могли бути без каші? Тому  кашу було внесено на свято під урочисті звуки маршу. До речі, дуже смачною вона була та козацька каша, бо з великим задоволенням і гарним апетитом їли її і учасники змагань, і всі присутні.

   Після проведення  підсумків змагань і виступу директора ліцею Путієнка Сергія Павловича відбулось нагородження команд . Всі учасники отримали грамоти, солодощі  і гарний настрій.

   Ми впевнено можемо сказати, що після такого свята в усіх  залишиться світла пам’ять про славні подвиги наших предків. Закликаємо всіх любити Україну, шанувати її народ. І нехай кожен з вас своїми добрими справами і вчинками доведе, що козацькому роду нема переводу!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень