A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Вознесенський професійний ліцей

Мільйони сердець в пам’ять жертв Голокосту

Дата: 07.02.2020 15:08
Кількість переглядів: 184

    Чим далі від нас події єврейської катастрофи 1933 – 1945 років, тим більше уваги потрібно приділяти для того, щоб пам’ятати  про загибель багатьох мільйонів євреїв і інших людей під час Голокосту. Відповідно до Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту, заходів з відзначення 75-ї річниці звільнення бранців нацистського концтабору міста Освенцим, річного плану навчально-виховної роботи на 2019-2020 н.р. з метою просвітницької роботи, ознайомлення учнів з трагічними сторінками історії та вшанування пам’яті загиблих жертв Голокосту в Україні  у Вознесенському професійному ліцеї проведено Тиждень патріотичного виховання до Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту та заходів з відзначення 75-ї річниці звільнення бранців нацистського концтабору міста Освенцим з 03.02. по 07.02.2020 року.

     Протягом тижня  проводилися цікаві, змістовні та різноманітні тематичні  заходи.

     У понеділок проведена тематична лінійка щодо вшанування пам’яті жертв Голокосту «Скорботна свічка пам’яті святої», а на сьомому уроці класними керівниками проведена Година пам’яті  «Сказати хочу стільки та мовчу… Я в пам’яті запалюю свічу». 04.02.2020р. в бібліотеці Вознесенського професійного ліцею відбувся усний журнал на тему: «У пам’яті нашій вони залишились на завжди», приурочений вшануванню пам’яті жертв Голокосту 1933 – 1945рр. Під час заходу учні поглибили свої знання про Голокост на території Східної Європи та нашої країни, про масові знищення єврейського населення за часів Другої Світової війни.

    З цікавістю проведено засідання пошукової групи «Пам'ять» на тему: Уроки Голокосту: мужність і співчуття». Присутні на заході учні уважно слухали розповідь про ті страшні події. Як свідчення фактів про Голокост було переглянуто документальний фільм «Концтабір Освенцим. Ворота в ад. Історія Другої Світової війни».

      Біля інформаційного стенду заступник  директора з НВихР Усенко О.А. разом із  членами Пошукової групи «Пам’ять», педагогами та учнями ліцею було проведено патріотичну акцію «Мільйони сердець в пам’ять жертв Голокосту». В бібліотеці ліцею оформлено книжкову виставку «Пам’яті жертв Голокосту», на якій зібрані матеріали, що свідчать про масові злочини проти жертв трагедії.

       Розповідати підростаючому поколінню про ті страшні сторінки історії людства обов’язково треба, щоб пам’ятали і розуміли що тільки мир, злагода, взаєморозуміння, толерантність є справжніми цінностями, що несуть розквіт усім народам світу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень