A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Вознесенський професійний ліцей

Новини

Дата: від до Скинути

Без мови немає нації, Без нації немає держави, Без держави немає майбутнього !

     Яка прекрасна українська мова! Вплетена колоссям, землею, виспівана птахами, звеличена письменниками. Мова… яка ти багатогранна, ніжна, чиста, як промінчики сонця, що яскравим сяйвом осипають землю добром, радістю, плодами… ти квітуєш пелюстками слів у морозних думах полину, даєш поетові дужі крила, щоб зміг піднятися у височінь. Українське слово ввібрало помисли народу, сподівання на кращу долю. Воно зберегло й донесло з глибини минулих століть українську звичаєвість, обрядовість.

10:23 02.11.2023

Тиждень протидії торгівлі людьми

18 жовтня відзначався Європейський день боротьби з торгівлею людьми, започаткований Європарламентом у 2007 році. Протидія цьому ганебному явищу є основним завданням сьогодення. Жертвою торгівлі людьми може стати кожен, а знання – ефективний інструмент протидії. Щоб привернути увагу, розповісти про ризики, на які наражаються українці, у Вознесенському професійному ліцеї пройшов Тиждень протидії торгівлі людьми. Мета всіх заходів Тижня - підвищити рівень поінформованості та усвідомлення учнями гостроти проблеми торгівлі людьми, обговорити причини, форми та ознаки цього явища. Протягом тижня учні переглянули відеофільми «Запобігання торгівлі людьми та експлуатація дітей», «Скажи «Стоп» торгівцям людьми» тощо. Під час засідання МК класних керівників Усенко О.А., заступник директора з НВихР ознайомила членів методичної комісії із методичним бюлетенем «18 жовтня – Європейський День боротьби з торгівлею людьми» та рекомендаціями і порадами в роботі з вихованцями, де педагоги мали можливість поглибити свої знання та отримати багато цікавої і важливої інформації про цю актуальну тему. Варивода К.І., практичний психолог ліцею провела для педагогів ділову гру «Протидія торгівлі людьми в Україні в умовах війни», а мешканців гуртожитку, під час тренінгового заняття «Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція» ознайомила з проблемою торгівлі людьми, основними способами втягнення дітей в торгівлю людьми, як уникнути цієї проблеми. Для учнів І-ІІ-ІІІ курсів відбулися виховні години на тему: «Не стань жертвою торгівлі людьми», «Незнайомі люди. Правила поведінки». 1 листопада мешканці гуртожитку взяли участь у засіданні круглого столу «Попередження торгівлі людьми», який було проведено Усенко Оленою Андріївною, заступником директора ліцею. Під час круглого столу діти звернули увагу на питання : актуальні дані по торгівлі українцями; поточні загрози, пов'язані з торгівлею людьми, що робити, якщо потрапив у біду; профілактика торгівлі людьми в Україні, виклики сьогодення. Учнівське самоврядування ліцею підготувало та провело інформаційну хвилинку, під час якої розповіли про небезпечні наслідки та шляхи потрапляння в ситуацію торгівлі людьми, познайомили з національними і міжнародними документами щодо попередження торгівлі людьми.

10:15 02.11.2023

ХХІІІ Всеукраїнський радіодиктант національної єдності

   27 жовтня  2023 року здобувачі освіти та педагоги Вознесенського професійного ліцею взяли участь у ХХІІІ Всеукраїнському радіодиктанті національної єдності – у День української писемності та мови. Головна мета – об’єднати всіх українців як в Україні, так і за її межами, а не перевірити знання.  #радіодиктант2023  #пишеморазом

10:50 30.10.2023

Першість ліцею з футболу

27 жовтня 2023 року у Вознесенському професійному ліцеї, в рамках Тижня військово- патріотичного виховання, приуроченого 79-й річниці визволення України від фашистських загарбників проведено першість ліцею з футболу серед юнаків навчальних груп 11, 21, 24, 26 та 16. У нелегкій боротьбі команда юнаків ll курсу групи 16 виборола перемогу. Вітаємо шановних переможців та усіх юнаків, які брали участь у спортивних змаганнях.  Путієнко Сергій Павлович, директор ліцею та Кіпер Сергій Сергійович, керівник фізичного виховання привітали та нагородили грамотами учасників змагань. Вболівальники отримали максимум задоволення та позитивних вражень від гри.

10:50 30.10.2023

Чаленко Анатолій Олександрович – стипендіат виконавчого комітету Вознесенської міської ради в номінації «Кращий майбутній будівельник міста» 2023 року

Чаленко Анатолій навчається у Вознесенському професійному ліцеї з 01 вересня 2021 року за професією «Електрозварник ручного зварювання. Електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних машинах». За час навчання показав себе як відповідальний та дисциплінований учень. Має достатній та високий рівень навчальних досягнень. Наполегливо оволодіває обраною професією, має творчі професійні здібності.

11:42 11.10.2023

Лекція з мінної безпеки

   Четвертого жовтня 2023 року для здобувачів освіти Вознесенського професійного ліцею фахівцями з ІНВП та НТО Міжнародної гуманітарної організації з протимінної діяльності «MAG» проведені лекції – бесіди. Лектори провели з ліцеїстами навчання з попередження ризиків від вибухонебезпечних предметів, ознайомили із моделлю правильної поведінки «Якщо я знайшов підозрілий предмет» та роздали учням пам’ятки «МІНИ та ВНП НЕБЕЗПЕЧНІ для вашого життя».

12:47 06.10.2023

Зустріч з випускником, вояком ЗСУ

06.10.2023  до Вознесенського професійного ліцею завітав випускник 2019 року Городиський Денис Григорович. Денис зустрівся із ліцеїстами, розповів про військові будні, про свою реабілітацію після поранення.  Городиський Денис – Герой Сьогодення, вояк Збройних сил України, патріот України.  Дякуємо кожному і кожній, хто стоїть на захисті нашої країни!

12:47 06.10.2023

Тиждень військово-патріотичного виховання

У Вознесенському професійному ліцеї проведено тиждень військово-патріотичного виховання, присвячений Дню захисників та захисниць України, Дню українського козацтва.

10:52 04.10.2023

Спорт – це здоров’я і краса!

З метою пропагування здорового способу життя учнівської молоді, сприяння розвитку олімпійського руху в Україні, ідеї мирного співіснування держави і народів, залучення до занять фізичною культурою та спортом у Вознесенському професійному ліцеї проведено Олімпійський тиждень .

14:26 26.09.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень