A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Вознесенський професійний ліцей

Низький уклін і велика шана нашим воїнам-захисникам

Дата: 26.03.2024 08:33
Кількість переглядів: 17

   Вже 80 років пройшло з того березневого дня, коли прийшов довгоочікуваний мир на землю Вознесенщини. Це була перемога зі сльозами на очах. Це були сльози радості і одночасно сльози горя.

  24 березня 1944 року, о другій годині ночі, наші війська вступили у місто.

  Для сотень бійців бій за наше місто став їх останнім боєм. Вічним сном сплять на вознесенській землі сини різних національностей. Серед них  – Герой Радянського Союзу гвардії капітан Осадчий Олексій Антонович. У Вознесенському професійному ліцеї проведено тиждень військово-патріотичного виховання «Духовна єдність поколінь – минулих, сучасних і майбутніх…», приурочений 80-й річниці визволення міста від нацистських окупантів  під час Другої світової війни. Здобувачі освіти були учасниками багатьох виховних заходів: уроку пам’яті, інформаційної години, години спілкування, а 22 березня педагогами ліцею ( Усенко О.А., Соколовським Б.Б., Блажкуном В.І.) був проведений урок патріотизму «Навіки в пам’яті людській» біля обеліску Олексія Антоновича Осадчого. До підніжжя обеліска учні поклали квіти. Хвилиною мовчання учні вшанували пам'ять визволителів нашого міста у ХХ столітті та вже у кровопролитній російсько-українській війні у ХХІ столітті.

     2 березня 2024 року вознесенці відзначали другу річницю визволення міста Вознесенська та вшановували загиблих  захисників. Десятки чоловіків з перших днів повномасштабної російсько - української війни пішли добровольцями на захист рідного краю, та віддали своє життя за нашу громаду та вільне майбутнє для нас. Педагоги ліцею разом із учнем ліцею Артуром Телегіним поклали квіти до місця поховання одного із загиблих захисників міста Телегіна Геннадія Миколайовича, який 2 березня 2022 загинув під час бойових дій у місті в перші дні березня 2022 року.

    Сьогодні Україна та український народ має боротися, відстоювати свою незалежність, територіальну цілісність і свободу в умовах цієї російсько-української війни.

     Ми вшановуємо і будемо завжди вшановувати пам’ять про героїв, полеглих в боях за визволення нашого рідного міста та нашої країни.

 

Низький уклін і велика шана нашим воїнам-захисникам!

     Завжди будемо пам’ятати!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень