A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Вознесенський професійний ліцей

22 червня – День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні

Дата: 23.06.2023 09:58
Кількість переглядів: 16

  У Вознесенському професійному ліцеї був проведений Тиждень військово – патріотичного виховання  з нагоди відзначення 82 - ї  річниці Дня скорботи  і вшанування пам’яті жертв війни в Україні. Протягом тижня були проведені наступні виховні заходи:

- година пам’яті   «Минуле живе поки ми пам’ятаємо»;

- виконані  ремонтні роботи по благоустрою території біля обеліска гвардії капітана, Героя Радянського Союзу – Осадчого Олексія Антоновича;

- бібліотечний урок  «А слава не гасне, а пам’ять нетлінна»;

- мітинг - реквієм до Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв Війни «Спинись, людино! Мовчки поклонись!»;

- урочисте покладання квітів, хвилина мовчання на знак увічнення пам’яті загиблих та збереження традицій старших поколінь;

- година пам’яті  «Вогонь скорботи в серці навіки» .

   Сьогодні, 22 червня 2023 року, відзначається День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні. Цьогоріч відзначення цієї дати тісно перекликається із 24 лютого 2022 року своєю цинічністю та ненавистю до українського народу як нацистів, так і сучасних рашистів.

   82 роки тому територію сучасної України, у складі тодішнього СРСР, сколихнула навала гітлерівців, тоді почалось криваве протистояння нацистської Німеччини проти Радянського Союзу. Пізніше на сторінках історії, період, що розпочався 22 червня забрав життя мільйонів невинних українців.

   Щоб вшанувати пам’ять та схилити голову у хвилині мовчання перед тими, хто боровся за рідну вітчизну, був противником нацизму та відважно повстав проти ворога, біля обеліску Гвардії капітана Героя Радянського Союзу Осадчого Олексія Антоновича зібрались представники учнівської молоді ліцею.

   Вшановуючи усіх, хто залишив своє життя на війні, учасники заходу схилили голови на знак глибокої пошани та поклали квіти до обеліску.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень