A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Вознесенський професійний ліцей

Без мови немає нації, Без нації немає держави, Без держави немає майбутнього !

Дата: 02.11.2023 10:23
Кількість переглядів: 11

     Яка прекрасна українська мова! Вплетена колоссям, землею, виспівана птахами, звеличена письменниками. Мова… яка ти багатогранна, ніжна, чиста, як промінчики сонця, що яскравим сяйвом осипають землю добром, радістю, плодами… ти квітуєш пелюстками слів у морозних думах полину, даєш поетові дужі крила, щоб зміг піднятися у височінь. Українське слово ввібрало помисли народу, сподівання на кращу долю. Воно зберегло й донесло з глибини минулих століть українську звичаєвість, обрядовість.

     З  26.10. по 01.11.2023 року був проведений Тиждень , присвячений Дню української писемності та мови.

     Протягом тижня були проведені цікаві, різноманітні заходи. Двадцять сьомого жовтня, об 11:00 годині учні та працівники ліцею взяли участь у ХХ ІІІ Всеукраїнському радіодиктанті національної єдності . Класними керівниками було проведено виховну годину «Мово моя рідна, мова соловїна!». Вихователь гуртожитку провела для мешканців гуртожитку годину спілкування  на тему: «Нам душу гріє українська мова» . Протягом тижня учні та працівники ліцею ознайомилися та переглянули  тематичну виставку  учнівських творчих робіт, ілюстрацій, газет  «Без мови немає нації, без нації немає держави, без держави немає майбутнього» .

      Наші заходи були присвячені найбільшому й найдорожчому скарбу кожного народу – мові, отій живій схованці його духу, його багатій скарбниці, у яку наш народ складає і своє давнє життя і своє сподівання, досвід, почування.

    Вітаю вас, українці, з Днем української писемності та мови. Нехай материнське слово буде для всіх нас духовним джерелом життя і оберегом. Щастя вам, добра, нових здобутків в ім’я зміцнення нашої Батьківщини – України.

              

Викладач української мови та літератури Усенко Олена Андріївна


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень