A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Вознесенський професійний ліцей

Тарас Шевченко - обличчя української історії, культури, нації.

Дата: 11.03.2024 11:04
Кількість переглядів: 21

…Шевченко – співець  поневоленого народу, непокірний бунтар. Його поезія – явище унікальне й неповторне… Тарас Шевченко – геній, а своєю незмірною вагою, значенням у справі національного відродження  рідного краю він – явище феноменальне, єдине, може, у світі!

Він і далі залишається серед нас, українців, як невмирущий геній, як проводир, що показує нам шляхи в боротьбі за наші ідеали. Любити Шевченка – любити Україну, любити Україну – любити Шевченка!

   Тарас Шевченко. З цим іменем сьогодні на планеті ідентифікується Україна та українці. І хто б ти не був, де б не жив, той, хто перечитає "Кобзаря", не зможе уявити своєї долі без Шевченка.

    Пізнавати Шевченка – це пізнавати історію, доходити до найостаннішого кола українського пекла, опускатися в огидні ями національного розбрату, малоросійського плебейства, всього того, що доводиться викорчовувати і випалювати словом Шевченка.

 

 

      Шевченко – це буря!

Шевченко – це гнів!

Огненного серця удари,

Як блискавка в небі, як жайвора спів,

 Зорі золотої пожари…

З метою вшанування видатного українського поета, художника, суспільного діяча, утвердження його духовних заповідей як важливого чинника об’єднання суспільства, привернення уваги до його творчості, опанування здобувачами освіти духовною спадщиною українського народу, підвищення рівня національно - патріотичного виховання учнівської молоді У Вознесенському професійному ліцеї проведено Тиждень Шевченкової мудрості  під гаслом: «З Кобзарем у серці».

Із заходами, проведеними протягом Тижня Шевченкової мудрості можна ознайомитись ТУТ.

Відеоролик про Тиждень  Шевченкової мудрості у ВПЛ можна переглянути ТУТ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень