A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Вознесенський професійний ліцей

Календарна подія в Україні:

Дата: 24.06.2019 11:09
Кількість переглядів: 305

22 червня 2019 року - День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні

Щороку 22 червня український народ вшановує світлу пам'ять мільйонів земляків, життя яких обірвала Друга світова війна. Кожен раз в цей день, 22 червня, ми згадуємо про тих, хто так і не повернувся з цієї війни, про тих, хто відстоював нашу перемогу. З метою громадянського та військово-патріотичного виховання молоді ліцею, з метою вшанування пам’яті жертв війни в Україні, виховання шанобливого ставлення та поваги до ветеранів Другої світової війни, воїнів АТО на сході України у Вознесенському професійному ліцеї проведено Тиждень військово-патріотичного виховання щодо відзначення  Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні. Протягом тижня проводилися виховні заходи:

  • виховна година «Пам'ять про подвиг загиблих героїв збережуть обеліски»;

     - екскурсія до пам’ятного місця – пам’ятника загиблим в роки Другої світової війни у парку імені Тараса Шевченка міста Вознесенська  з мешканцями гуртожитку із покладанням квітів до могили загиблих воїнів і жертв нацизму;

     - упорядкування обеліску та прилеглої території  Гвардії капітана, Героя Радянського

       Союзу Осадчого Олексія Антоновича, покладання квітів до обеліска;

     - приспущення Державного Прапору України із чорними стрічками на будівлі ліцею;

     - оголошена Хвилина  мовчання.

     - тематична виставка в приміщенні бібліотеки присвячена безсмертному подвигу, ратній звитязі рядових бійців і командирів, партизанів і підпільників, усім тим, хто в червні 1941 року піднявся на священний бій з фашистами «Про минуле серце пам'ять зберігає». На виставці представлено чимало цікавих матеріалів, книг, фотоматеріалів.

        Імена всіх визволителів назвати не можна, однак ми вклоняємося їхньому подвигу, вони назавжди залишаться в історії рідного краю.

        Ми пам’ятаємо і будемо свято передавати цю пам'ять іншим поколінням.

        Сьогодні ми повинні і пам’ятати, і прославляти найкращих синів і дочок українського народу, які зі зброєю в руках, захищають наші кордони, нашу свободу від кривавої військової агресії на сході України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень