A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Вознесенський професійний ліцей

Афганістан - наш вічний біль!

Дата: 19.02.2021 15:32
Кількість переглядів: 119

                                                                                          

Минають дні, ідуть роки.

Життя листки перегортає.

А біль Афгану – навіки,

В душі чомусь не замовкає.

 

      У Вознесенському професійному ліцеї з 15.02. – 19.02.2021 року проведено Тиждень пам’яті та вшанування учасників бойових дій на території інших держав та відзначення 32-ї річниці виведення обмеженого контингенту радянських військ з території Республіки Афганістан.

     Протягом тижня були проведені наступні заходи: урок - реквієм  «Афганістан – мій вічний біль, моя пекуча  пам’ять»,  година пам’яті «Назавжди в зболених серцях», засідання «круглого столу» на тему: «Дослідження жахливих сторінок історії війни в Республіці Афганістан»    з  членами пошукової групи «Пам’ять».

   15 лютого відбувся мітинг та покладання квітів до пам’ятника воїна-інтернаціоналіста Кутвицького Олега та меморіальної дошки загиблих воїнів-інтернаціоналістів – випускників ПТУ -18 Тимошенка Миколи та Кутвицького Олега. Присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих в Афганістані. Ведучі та читці декламували напам’ять вірші про героїв Афганської війни.

  15 лютого представники учнівського самоврядування ліцею - Козіцька Наталія та Гриценко Олександра покладали квіти до обеліска «Чорний тюльпан» у парку 1 Травня  в місті Вознесенську.

   18 лютого для мешканців гуртожитку викладачем історії України Соколовським Б.Б., викладачем зарубіжної літератури та вихователем гуртожитку був проведений  історико – літературний вечір пам’яті «Афганістан: біль і пам’ять».

   19 лютого бібліотекар Орлева Т.П. підготувала для учнів групи 1 ІІ курсу презентацію – огляд літератури афганської тематики «Афганістан – наш вічний біль!».

    Учасники заходів отримали багато інформації про ті далекі дні бойових дій в Афганістані. Ведучі закликали всіх пам’ятати подвиг загиблих, вшановувати ветеранів, виявляти розуміння до тих, хто пройшов через війну і для кого вона триває й досі у спогадах, у снах, у думках.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень