A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Вознесенський професійний ліцей

Новини

Дата: від до Скинути

Дзвони Чорнобиля б’ють на сполох

     З метою екологічного виховання здобувачів освіти, збереження природи та природоохоронних надр, чистого довкілля, навколишнього середовища, відзначення 37-ї річниці Чорнобильської катастрофи та вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС у Вознесенському професійному ліцеї проведено Декаду екологічного виховання. Протягом декади проведені цікаві та різноманітні заходи:

12:32 05.05.2023

Будьте пильними ! Бережіть себе!

      Сьогодні питання безпеки вкрай актуальне, адже майже щодня на території Миколаївської області рятувальники знаходять і знешкоджують боєприпаси та вибухонебезпечні предмети. Це вимагає посиленої уваги до питань навчання правил безпеки. 

10:42 28.04.2023

Великдень – світле свято українців!

Одним із головних завдань для сучасних українців є збереження наших традицій. Великдень – світле свято,з яким пов’язано саме найбільше звичаїв і традицій: це випікання пасок, а у кожної господині існують свої маленькі таємниці, в них вони вкладають свої побажання, мрії на майбутнє; це виготовлення писанок, крашанок. А до основних складових свята додається ще багато смачних страв. Саме в цей день збираються родини, щоб поділитися новинами, підтримати один одного. 18 квітня в учнівському гуртожитку вихователем Кіпер Раїсою Олександрівною для мешканців проведена виховна година «Великдень – світле свято українців!». Саме про таємниці приготування великодніх страв говорили учні ВПЛ в гуртожитку. Учні із захопленням розповідали про традиції їхніх родин в цей день. В тяжкий час для України діти мріють про мир, про світле, щасливе майбутнє. Ставши в коло, учні один одному висловили свої побажання.

11:56 20.04.2023

Будь здоровим завжди!

 З  метою  збереження здоров'я учнівської молоді ліцею, недопущення розповсюдження та вживання наркотиків, алкоголю серед учнівської молоді, формування у підлітків особистої відповідальності за власне життя, профілактики ризикованої поведінки був проведений Тиждень збереження здорового способу життя учнівської молоді до Всесвітнього Дня здоров’я. Протягом тижня були проведені наступні заходи:

13:12 13.04.2023

Ми сміємось, щоб не плакати!

   Четвертого квітня для мешканців гуртожитку був проведений вихованцями хореографічного та драматичного гуртків цікавий захід «Ми сміємось, щоб не плакати!». Під час заходу артисти-аматори співали пісні, розповідали гуморески, танцювали таночки. А створені дві команди змагалися між собою у конкурсах на спритність, влучний вислів, анекдот на військову тематику тощо.

12:20 10.04.2023

24 березня – 79-а річниця з Дня визволення Вознесенська від німецько-фашистських окупантів

Вже 79 років пройшло з того березневого дня, коли прийшов довгоочікуваний мир на землю Вознесенщини. Це була перемога зі сльозами на очах. Це були сльози радості і одночасно сльози горя. Мирне життя нашого міста, як і інших міст і сіл нашої Батьківщини, обірвала Друга світова війна. На початку серпня 1941 року гітлерівські загарбники підійшли до Вознесенська. Частини Червоної Армії 5 діб обороняли місто. Проте не рівні сили не могли надовго затримати масовий наступ німецьких військ. 6 серпня фашисти захопили Вознесенськ. Настали страшні дні фашистської неволі. Близько двох тисяч молодих вознесенців було вивезено у Німеччину. Понад 4 тисячі місцевих жителів були розстріляні. 961 день на Вознесенщині господарював ворог. Але жителі нашого міста не підкорилися, вони і в тилу, з перших днів війни чинили масовий опір фашистам. Восени 1941 року у Вознесенську був створений підпільний центр, командиром якого став М.В. Пошукайло. Підпільники випускали листівки, виводили з ладу німецьку техніку, підривали німецькі склади з боєприпасами, рятували молодь від каторжних робіт у Німеччині, визволяли військовополонених. Але за доносом провокатора, травневої ночі 1943 року підпільників було заарештовано. Після жорстоких знущань на світанку 62 учасники підпілля були розстріляні. І ось прийшла переможна весна. Весна 1944-го року. Війська 3-гоУкраїнського фронту під командуванням Р. Я. Малиновського принесли місту довгоочікувану перемогу. Бої за Вознесенськ зав’язались 20 березня. Штурм міста тривав майже 3 доби. Особливо гарячі бої розгорнулися біля залізничного вокзалу. 24 березня 1944 року, о другій годині ночі, наші війська вступили у місто. Для сотень бійців бій за наше місто став їх останнім боєм. Вічним сном сплять на вознесенській землі сини різних національностей. Серед них – Герой Радянського Союзу гвардії капітан Осадчий Олексій Антонович, Олексій Первухін, Пилип Андреєв, Василь Корнійко, Климентій Олейнюк. Сьогодні, коли Україна знову змушена відстоювати свою незалежність і свободу, ми схиляємо голови перед пам’яттю жертв Другої світової війни. Ми шануємо і будемо шанувати пам’ять про героїв, полеглих в боях за визволення нашого рідного міста.

11:39 28.03.2023

2 березня - День вшанування пам’яті захисників Вознесенського району!

2 березня – День вшанування пам’яті захисників Вознесенського району, загиблих внаслідок збройної агресії російської федерації проти України. Адміністрація, працівники та учнівська молодь ліцею разом із вознесенцями вшанували пам'ять загиблих захисників нашого району, поклали квіти і поставили лампадки до стели з фотографіями Героїв. Десятки чоловіків з перших днів пішли добровольцями на захист рідного краю, та віддали своє життя за нашу громаду та вільне майбутнє для нас. Низький уклін і велика шана нашим воїнам-захисникам! Схиляємо голови перед загиблими.

11:39 28.03.2023

День українського добровольця

          У Вознесенському професійному ліцеї  проводиться тиждень патріотичного виховання щодо відзначення Дня українського добровольця з метою зміцнення патріотичного духу молоді, підвищення суспільної уваги і турботи про учасників добровольчих формувань, вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України, виховання активної  громадянської життєвої позиції, почуття патріотизму в учнівської молоді ліцею. Здобувачі освіти мали змогу відвідати цікаві патріотичні заходи:

11:29 20.03.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень